Környezetvédő ötlet: ez a fiatalember a szemétből alkot értéket

Az emberiség évente kétmilliárd tonna szemetet termel. Ez a rettenetes mennyiség óriási károkat okoz a bolygónak. Épp ezért szívmelengető az az ötlet, amit egy 23 éves brazil fiatalember talált ki a kidobott autóabroncsok újrahasznosítására.

Amarildo Silva Brazíliában él és teljes munkaidős pénztáros. Amit viszont munkaidőn kívül csinál, az cseppet sem szokványos. Összegyűjti a városában szerteszéjjel heverő használt autóabroncsokat és kényelmes fekhelyet készít belőle kisállatok számára.

Családja segítségével minden abroncsot felszed. Letakarítja, méretre vágja és lefesti, majd apró szivacsot és párnát varr bele, hogy a kis házi kedvencek kényelmesen érezzék magukat.

A saját készítésű, környezetbarát fekhelyeket az Instagramon kezdte árulni és rövid idő alatt nagy népszerűségre tett szert. Két év alatt ötszáz fekhelyet adott el. A jövedelem kiegészítésként indult „üzlet” mára környezetvédő misszióvá nőtte ki magát, amelyből mi is sokat tanulhatunk.

Amarildo megtanítja, hogy ami egyik oldalról szemét, az a másik oldalról szemlélve igenis lehet hasznos alapanyag akár esztétikus tárgyak készítéséhez is.

Ha mindenki csak fele annyira lenne kreatív a szemét újrahasznosításában, mint ez a fiatalember, a bolygót terhelő szemét mennyisége rövid idő alatt a felére csökkenne.

Mivel az ötlete szívélyes fogadtatásban részesült, Amarildo már új termékeket is kifejlesztett, mint például köztéri virágtartók, dekorációk.

Azt hiszem, ez az ötlet a világ bármely pontján megállja a helyét. Magyarországon is elkelne egy ügyes kezű ember, aki ilyen csodás tárgyakat tud készíteni használt abroncsból. Talán épp te leszel az? 🙂

Képek forrása: https://www.instagram.com/amarildo_silva2/

Oszd meg a barátaiddal is! Köszönöm!

Még több motiváló idézet az Instagram oldalon, kövess! 

Facebook oldalamon érdekes történeteket, tanmeséket osztok meg veled. Várlak szeretettel a követőim között!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*