Így lehetsz dadus az angol királyi család szolgálatában

Az angol királyi család dadusa

Önvédelem, elsősegélynyújtás, kifogástalan megjelenés és viselkedés – néhány elvárás az angol királyi család dadusa felé. Te megkaptad volna az állást?

Ahhoz, hogy valaki a világ egyik legszigorúbban őrzött családjának otthonában dolgozhasson, számos kemény feltételnek kell megfelelnie. Mindez hatványozottan igaz, ha a kis trónörökösök, György herceg, Sarolta hercegnő és a legkisebb, Lajos dadusáról van szó. Lássuk, mivel érdemelte ki María Borallo ezt az igen magas presztízsű állást!

0. lépés: Nordland College

Az, hogy szereted a gyerekeket, az angol királyi család számára még édeskevés a luxusdadussá váláshoz. Nagy-Britannia leghíresebb intézménye, a Nordland College viszont olyan képzésben részesít, amely után magabiztosan jelentkezhetsz bárhová! Már a bekerülés sem automatikus: a jelentkezőnek jó fizikai állapotban kell lennie, kifogástalan önéletrajzzal rendelkeznie és elvárás a tökéletes angoltudás is.

Ha valaki ezek után bejut, a gyermekgondozási elméleti órákon kívül tananyagok hosszú sora vár rá történelemből, pszichológiából, irodalomból, filozófiából és társadalomtudományból is, hiszen a műveltség csiszolása legalább olyan fontos, mint az, hogy jól pelenkázzon. 

Az elméleti órák elsajátítása utáni lépés a gyakorlat. Nem ám igazi gyerekekkel! Az intézményben tanuló lányok először robotbabákon gyakorolnak! Élő babát csak az vehet kézbe, aki a „robotos” szakaszt sikerrel teljesítette. Ezek a robotbabák még az éjszaka közepén is felébreszthetik a „dadusukat”, nekik pedig „el kell látni” a kisdedet. Ez komoly pszichés próba is.

Több mint dadus: testőr

A Nordland College az önvédelemre is megtanítja a leendő gyermekgondozókat. Veterán katonák mutatják meg nekik azokat az önvédelmi fogásokat, amelyeket bármikor alkalmazhatnak veszély esetén. A hároméves képzés végén elsősegély tanfolyamon is részt vesznek a hölgyek.

Ami a vezetést illeti, nos, ott is felkészítik őket minden eshetőségre, ezért nem csak sima közúti közlekedést tanulnak, hanem szlalomozást, menekülést és a lehető legextrémebb körülmények közötti vezetést is. Az angol királyi család tagjai kivételes védelmet, ugyanakkor kivételes figyelmet is élveznek, ennek pedig lehetnek negatív hozadékai is.

María, Katalinék dadusa

Katalin és Vilmos nem bérelnek egy hadseregnyi dadát a három gyerek mellé. Minden feladatot egyetlen hölgy, María Borallo lát el. Ő 20 évvel ezelőtt végzett a Nordland College-ban és György herceg nyolc hónapos kora óta dolgozik a királyi családnak. 

Mindenhová elkíséri a gyerekeket, még a nyaralásra és a hivatalos utakra is. A palotában kell élnie, a gyerekek közelében. Amikor a kis trónörökösökre vigyáz, nem is telefonálhat. Királyi dadusnak lenni gyakorlatilag azt jelenti, hogy a szerencsés kiválasztott búcsút inthet a saját családról szőtt álmainak.

Pszt!

A királyi dadus – és persze az összes többi királyi családnál teljesítő alkalmazott – szigorú szerződést ír alá, amely megtiltja a családdal kapcsolatos belsős sztorik kiszivárogtatását. Interjút nem adhatnak, nem lehet profiljuk a közösségi médiában, képeket nem publikálhatnak. Minden, amit látnak és hallanak, szigorúan a palota négy – vagy ki tudja, hány – fala között kell, hogy maradjon.

Magas fokú önfegyelem

A Nordland College garantálja, hogy az intézményükből kikerült dadusok sosem alkalmaznak testi fenyítést. Bizony, ezekben a körökben testi fenyítésnek számít a kézre ütés vagy a gyermek kezénél fogva való rángatása is! György herceg nyilvános kópéságait látva, tuti, hogy María idegei kötélből vannak!

Anya és Apa az elsők

A dadus tehát rengeteg időt tölt a királyi család csemetéivel, a szeme előtt nőnek fel, ráadásul saját családja sem lehet a 0-24-ig tartó munka mellett. Nem lenne csoda, ha szinte már magáénak érezné a kicsiket. Ez azonban szigorúan tilos. A híres dadusképző megtanítja a lányoknak, hogy mindig a szülők az elsők a gyermek életében, sőt, még ahhoz is kapnak tanácsokat, hogyan vonják be anyát és apát az esti fürdetésbe, altatásba. A sajtóban megjelent hírekből gondolom, hogy Vilmoséknál ez amúgy sem kérdés: rengeteg időt töltenek együtt a gyerekeikkel, kirándulnak, játszanak.

Fotók: Nordland College Instagram, EastNews

Te átmennél a kezdeti rostán és bírnád a három évig tartó tanulást? 

Oszd meg a barátaiddal, ha tetszett a cikk! Facebookon is sok érdekességet találsz a MotiWoman oldalán.

Ezt a cikket láttad már? Tíz felettébb furcsa szokás a nagyvilágból

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*