18 lélekemelő mondat gyermekeimhez

18 lélekemelő mondat gyermekeimhez

Néha túl sokat beszélünk, pedig a lényeg egyszerű tőmondatokban is kifejezhető. Szerintem ezt a 18 lélekemelő mondatot a legfontosabb átadni a gyermekeinknek.

#1. Mindig itt leszek neked. Mindig!

Az első és legfontosabb, amit tudnod kell, hogy rám mindig számíthatsz. Ha tanácsra, segítségre, megértésre van szükséged életed jó vagy rossz pillanataiban, én ott leszek akkor is, ha már nagy leszel és nem velem élsz. Nem fogok tolakodni, csak épp meg fogsz találni, ha szükséged lesz rám.

#2. Úgy szeretlek, ahogy vagy!

Talán nem te vagy mindenből az osztály legjobbja és nem is te futsz a leggyorsabban, nekem akkor is tökéletes vagy.

#3. Mindenki követ el hibákat. Semmi baj!

Nem történik semmi, ha nem éred el mindig a sikert. A legfontosabb, hogy ne csüggedj el és próbáld meg újra!

#4. Gondoskodj a téged körülvevő emberekről!

Fontos, hogy tudd, kik vesznek körül téged. Ne mindig csak magaddal törődj; azokról is gondoskodj, akik a környezetedben vannak. Mindannyian együtt élünk ezen a világon, amely csak úgy lehet szép, ha az emberek figyelnek egymásra.

#5. Vigyázz magadra!

Legszívesebben vattába csomagolnálak és egész nap fognám a kezedet, de ez nem lehetséges. Ezért arra kérlek: vigyázz a testedre és az életedre, csak egy van belőlük! És ne haragudj, ha néha felhívlak, hogy megkérdezzem, hogy vagy és minden rendben van-e.

#6. Nagyon különleges vagy

Egyedi és különleges vagy! Ezt sose feledd. Mint ahogy azt sem szabad elfelejtened, hogy minden egyes ember különleges és értékes úgy, ahogy van. Mindig becsüld magad, ahogyan másokat is!

#7. Tégy boldoggá másokat!

Oszd meg a boldogságodat másokkal! Engedd, hogy a nevetésed, a jókedved, az életenergiád átragadjon a világra. Kamatostul kapod majd vissza!

#8. Ne korlátozd magad! Próbálj ki új dolgokat!

Most, hogy még gyermek vagy, az élet hosszúnak tűnik számodra, de hidd el, az élet rövid. Épp ezért körültekintően oszd be az idődet és csakis olyan dolgokra áldozz belőle, amelyek előrébb vihetnek! Légy bátor és próbálj ki új dolgokat is! Ha majd idős emberként visszatekintesz, elmondhasd: „minden lehetőséget megragadtam az életben”.

#9. Kergesd az álmaidat!

Ha van egy nagy álmod, változtasd céloddá! Ha hiszel magadban és keményen dolgozol érte, bármit elérhetsz! Ha pedig mégsem sikerült valamiért, legalább elmondhatod, hogy te mindent megtettél.

#10. Csinos, ügyes, tehetséges és kreatív vagy

Sosem tudom elégszer elmondani neked, mennyire fantasztikus vagy, de nem szeretném, hogy elfelejtsd! Okos, kreatív, kedves és zseniális vagy, mindig tartsd ezt észben!

#11. Merj véleményt mondani!

Kell, hogy legyen saját véleményed. Bízz magadban és az ötleteidben, ez a legfontosabb! Ezekkel az ötletekkel megváltoztathatod a világot! Fontos, hogy ne légy végletes: mindenki véleményét illik meghallgatni.

#12. Bánj tisztelettel másokkal!

Azt szeretném, hogy mindig tisztelettudó légy másokkal szemben. Nem számít a koruk, a nemük vagy az, hogy milyen közegből jöttek. Ha azt akarod, hogy az emberek tiszteljenek téged, neked is tisztelned kell az embereket.

#13. Fogadj el mindenkit, még azokat is, akik mások, mint te!

Nem vagy mások fölött álló, sose felejtsd el. Habár látszólag mindenki különböző, lelkünk mélyén mindannyian egyformák vagyunk. Ne zárkózz hát el egy másik embertől csak azért, mert másképp néz ki, mint te. Senkit sem szabad kirekeszteni!

#14. A világnak szüksége van rád!

Vannak rossz napjaink, amikor semmi sem sikerül, és előfordulhat, hogy tévútra fordulunk. Ilyenkor talán elgondolkodsz majd: „mit keresek én ezen a világon? Feltűnne bárkinek is, ha nem lennék?”. Igen, feltűnne! Nagyon sokakat boldoggá teszel, főképp engem. A mosolyod boldogságot okoz, a szavaid hegyeket mozgathatnak meg. Nagyon fontos vagy a világnak!

#15. Az élet néha nehéz

Remélem, csupa jó dolog történik veled az életben! De valószínűleg neked is lesznek majd nehéz pillanataid: összetörik a szívedet és azt gondolod majd, hogy nincs tovább. De majd meglátod, hogy felülemelkedsz a nehézségeken, én pedig segítek ebben bármikor!

#16. Az élet szép!

Az életben számos csodálatos pillanat van, amelyek nagyságrendekkel felülmúlják a negatív perceket. Még a legrosszabb helyzet is tartogathat előnyöket valamilyen módon, úgyhogy sose add fel! Megéri, mert az élet szép!

#17. Mindig légy önmagad!

Lesznek majd olyan helyzetek, amikor kételkedni fogsz magadban és azt kívánod, bárcsak valaki más lehetnél. Talán lesz majd valaki, aki erőszakosan megpróbál átformálni téged, de sose engedd át másnak az irányítást magad felett! Te olyan vagy, amilyen, és ez így nagyszerű.

#18. Mindig szeretni foglak

Végül, amit szeretnék mondani és minden nap ezután is el fogom mondani, hogy szeretlek és mindig is szeretni foglak, bármit is tégy. Te vagy a legnagyobb boldogság az életemben!

Oszd meg a gyermekeddel és más szülőkkel is!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*