A vízivás megdöbbentő következményei

A vízivás fontossága - így változik a tested, ha csak vizet iszol!

A vízivás egészen összetett következményekkel jár. Mire számíthatsz, ha elhatározod, hogy csak vizet iszol?

A vízivás fontossága ma már megkérdőjelezhetetlen. Nézd meg, mennyi „funkciód” javulna, ha mától csak vizet innál!

Gyorsabban fogysz

A cukros üdítők és energiaitalok helyett válaszd a vizet! Kilenc nap alatt fél kilótól tudsz megszabadulni csupán ennek az egyetlen szokásnak a megváltoztatásával. Ugyanannyi kalóriát fogsz elégetni a vízivás segítségével, mintha napi 8 km-t futnál.

Felgyorsul az anyagcseréd

A felgyorsult anyagcsere pedig jól jön a fogyáshoz, ráadásul növeli az energiaszintedet. Amikor éhgyomorra megiszol egy pohár langyos vizet, aktiválod az anyagcserét. Ez az egyetlen apró változtatás a szokásaidon 20% fölötti anyagcsere javulást eredményez.

Hamarabb kiürülnek a méreganyagok

A felgyorsult anyagcsere következményeképpen, a méreganyagok addig sosem látott sebességgel hagyják el a szervezetedet. Méreganyagok mindenkiben vannak, elég csak a nagyvárosok szennyezett levegőjére vagy a rengeteg iparilag előállított, mesterséges adalékanyaggal felturbózott élelmiszerre gondolni. A vízivás kisöpri ezeket a szervezetből, tehermentesíti a májat és meggátolja az idő előtti öregedést.

Jobban fog az agyad

Az agy 75-85%-ban vízből áll. Talán azért nem voltál eddig képes rendesen koncentrálni, mert nem ittál elegendő vizet? Ideje megfelelő mennyiségű üzemanyaggal ellátni az agyadat!

Kevesebbet eszel

Szakemberek szerint, amikor azt érzed, éhes vagy, az esetek felénél valójában csak szomjas vagy. Ha éhségérzet jelentkezik, először igyál meg egy pohár vizet! Csak akkor kezdj el enni, ha ezután is éhesnek érzed magad.

Csökken az egyes betegségekre való hajlamod

Magas vérnyomás, a húgyhólyag betegségei, bélrák – az alábbi félelmetes betegségekben az a közös, hogy a nem kielégítő mértékű vízivás növeli az előfordulásuk kockázatát. Az olyan „apróságokról” már ne is beszéljünk, mint a székrekedés vagy a fejfájás. Idd meg a magad 2,5-3 liter vizét naponta és mindezt elfelejtheted!

Jobb lesz a szívműködésed

A dehidratált szervezetben a vér sűrűbb, ami a szívnek nagyobb kihívást jelent: nagyobb munkát igényel a pumpálás. Növekszik a trombózis veszélye is. Már napi másfél liter víz 41%-kal csökkenti a szívleállás veszélyét.

Szebb lesz a bőröd

Egy hónap vízivás után látni fogod, hogy a bőröd teltebb, hidratáltabb, élettel teli. A víz belülről tisztítja és tölti fel a bőrt. A pórusok is kitisztulnak.

Egy vagyont spórolsz

Mi az olcsóbb: két liter kóla, vagy két liter ásványvíz? Ha leszoksz a cukros löttyökről, a rengeteg felsorolt előny mellett már csak hab a tortán, hogy több ezer forint marad a zsebedben havi szinten. Ezt még fokozhatod, ha palackos ásványvíz helyett tisztított csapvizet iszol. Válassz szűrős kancsót, ami egy szűrőpatronon keresztül tisztítja meg a csapvizet a klórtól! Nekünk ilyen van és a tisztított víz íze vetekszik az ásványvízével!

Láthatod, hogy a vízivás az egészséges életmód elengedhetetlen része. Ki gondolná, hogy ennyi pozitív hozadéka van?

Te mit szólsz az ötlethez? Kipróbálod?

Olvasd el ezt is: ÍGY SPÓROLHATSZ VIZET A KONYHÁBAN

Youtube csatornámon sok érdekes és motiváló videóra bukkanhatsz. Te követsz már?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*