5+1 jele annak, hogy eljött a karrierváltás ideje

A karrierváltás jelei - ne maradj olyan munkahelyen, ami csak stresszt és szomorúságot hoz!

A legtöbb ember egy adott területen alakít ki karriert, és ott is marad. Gyakran azonban vágyat érzünk arra, hogy karriert váltsunk, vagy elkezdünk azon gondolkodni, hogy esetleg valami mással foglalkozhatnánk. Honnan tudhatod, hogy érik nálad a karrierváltás?

Íme a jelek, amelyekből megtudhatod, hogy itt az ideje a pályamódosításnak, és új útra kell lépned a munkában. Hiszen, ahogy azt Andre Gide francia író megfogalmazta: „Az ember nem fedezhet fel új óceánokat, ha nincs bátorsága szem elől téveszteni a partot.”

Úgy érzed, hogy unatkozol, már semmi sem izgat igazán

Az egyik jele annak, hogy itt az ideje a változásnak, hogy úgy tűnik, már nincs kihívás. Mindent unalmasnak, ismerősnek és monotonnak érzel. Megpróbálhatsz kihívást keresni, de úgy tűnik, nem találsz egyet sem. Úgy érezheted, hogy megrekedtél egy rutinban.

Lehet, hogy nem látsz egyértelmű utat a szakmai fejlődéshez, vagy nagyon unatkozol, és elrettent a kilátás, hogy mindig ugyanazt csinálod majd. Ha úgy tűnik, hogy a szakmád elveszítette a kihívás jellegét, akkor talán itt az ideje, hogy elkezdd fontolgatni a váltást.

Karrierváltás jelei. mikor érdemes megfontolni a karrierváltást?

Mindig stresszes és szorongó vagy

Egyes munkák magasabb szintű stresszel járnak. Amikor azonban egyre gyakrabban érzed úgy, hogy ez túl sok, akkor ez egyértelműen a karrierváltás időszerűségét jelzi. Ha a munkahelyed vagy a szakterületed szorongást ébreszt benned, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy ez nem kezd-e mindez túl sok lenni.

Vizsgáld meg, hogy mi lehet ennek az elhatalmasodó stressznek a forrása! Néha már az adott munkahelyen maradás gondolata is rettegéssel és aggodalommal tölt el bennünket. Ez nem jó jel, ez esetben talán tényleg itt az ideje a változásnak.

Lehet, hogy attól sem válnál teljesen stresszmentessé, de pozitív változást érhetnél el.

Nem látod a fejlődést, pedig mindent megteszel, ami tőled telik

Egy másik jele annak, hogy talán változtatni szeretnél, az, hogy elérted a plafont. Hiába próbálkozol minden erőddel, előfordulhat, hogy nem látsz több lehetőséget a növekedésre.

Pedig a növekedés az, ami gyakran a következő lépésre késztet minket. Ha ez fontos számodra, érdemes lenne megfontolnod, akarod-e folytatni, ha a fejlődés itt nem fog bekövetkezni. Az iparágváltás egy módja annak, hogy kielégítsd ezt a vágyadat, és különböző módokon fejlődve növeld a készségeidet.

Az értékeid nincsenek összhangban a környezeteddel

Az “érték” kifejezés, definíció szerint azt jelenti: az, ami a legfontosabb számodra. Olyasvalami, aminek jelen kell lennie a mindennapi életedben, nem csak egy alkalmi gondolat vagy valami, amit jó lenne, ha birtokolnál. Az érték valami, ami elengedhetetlenül fontos.

Ahogy Ralph Marston mondta: „Éld a napjaidat az élet pozitív oldalán, összhangban a legfontosabb értékeiddel. Így minden pillanatban lesz miért élned„. Fontos, hogy összhangban légy a mély meggyőződéseiddel és elképzeléseiddel. De ha a karrieredben vagy a munkahelyeden ez nem valósul meg, fontos, hogy átgondold, érdemes-e ott maradnod.

Nem találhatod meg a lelki békédet

Ha rosszul érzed magad, az annak a jele lehet, hogy változás után kellene nézned. Lehet, hogy nyugtalannak érzed magad, vagy komplikált érzelmeket élsz át, úgy érzed, hogy az a hely, ahol jelenleg vagy, nem hoz neked békét. Lehet ez a kollégák, a főnök miatt, de akár a tevékenységed monotonitása is okozhatja.

Talán úgy találod, hogy a munkád túl kaotikus, és valami nyugodtabbra van szükséged; vagy  épp túl unalmas, és vágysz a kihívásra. Egy biztos: a belső szorongás a karrierváltás szükségességének egyik legnyomósabb jele, hiszen ki akarna gyomorgörccsel dolgozni még évekig?

+1: Valami mást akarsz

Vannak, akik megelégszenek azzal, hogy adott ideig ugyanazon a helyen maradnak. Mások azonban új helyszínekre és új élményekre vágynak, vagy úgy döntenek, hogy továbblépnek. Még ha minden szép és jó is, te azonban másra vágysz, még ez is elég jó ok lehet arra, hogy keresd a változást.

Az új dolgok, a fejlődés és az új tapasztalatok iránti vágy természetes. Ha változásra vágysz, ez elég lehet ahhoz, hogy a továbblépés és a karrierváltás mellett dönts, akár az a szándékod, hogy teljes 180 fokos fordulatot vegyél, akár csak új lehetőségek felfedezésébe kezdenél. Ne ragadj le sokáig a számodra stresszt és keserűséget okozó helyen, mert később bánni fogod, hogy nem váltottál időben!

Forrás: https://www.makemebetter.net/

Nagyon fontos pénzkeresési tippek ebben a cikkben: https://motiwoman.hu/gondolkodj-maskepp-es-kezdj-el-tobb-penzt-keresni/

Kövesd Youtube-csatornámat, hamarosan még több videó érkezik!