Csak tedd meg – a halogatás legyőzése

A tervezés és a gondolkodás két hasznos dolog, hacsak nem minden, amit teszünk az a tervezés és gondolkodás. Ha a céljaink sosem válnak valóra, akkor arra van szükségünk, hogy cselekedjünk. Néha a TEDD MEG a legjobb tanács, amit megfogadhatunk. Íme néhány megoldás arra, hogyan foghatsz hozzá és győzheted le a halogatás mumusát.

Döntsd el, hogy mit akarsz igazán kipróbálni és TEDD MEG!

Adott egy helyzet, amin már rég akarsz változtatni és amelyet már egy ideje fontolgatsz is: új karriert találni, véget vetni egy kapcsolatnak, kilépni egy rossz munkahelyről, vagy felfedezni egy új hobbit. De ami meggátol bennünket a cselekvésben, az az, hogy valahogyan jól vagyunk ott, ahol vagyunk. „Még nem fáj eléggé”, ahogy a mondás tartja. Naná, hogy a halogatás elemi erővel csap le ránk!

Még ha az életed tökéletesnek is tűnik, nem vagy köteles azt úgy konzerválni, ahogy van. Lehet, hogy másképp érzed, akár elégedetlen vagy, akár unatkozol, akár csak viszket a tenyered egy új kihívás után. Ha akarsz valamit, és tudod, hogy mi az, vágj bele! Nem kell megvárnod, hogy a dolgok rosszra forduljanak vagy megváltozzanak, te hozhatod meg a döntést, hogy meglásd, merre mész.

Lehet, hogy a feltételek nem tökéletesek, de TEDD MEG

Az egyik gyakori dolog, amit mindannyian teszünk, hogy várunk, amíg majd egy adott helyzet adódik. Lehet, hogy várunk az újévig, hétfőig, amíg van pénzünk vagy időnk. De ezek a körülmények talán soha nem következnek be, vagy legalábbis nem valószínű, hogy valaha is úgy történnek, ahogyan elképzeljük. Mindig van valami, ami visszatart, valami más igényli az idődet és az energiádat, egy fáradtságérzet vagy egy vészhelyzet állja az utadat.

Inkább most tedd meg, ha a helyzet megengedi, minthogy megvárd, amíg a körülmények tökéletesek lesznek. Sosem lesznek azok. Ha okokat keresel arra, hogy ne tegyél meg valamit, azt úgy hívják, hogy halogatás. De ha el akarod kezdeni, akkor már ma megteheted. Tégy egy kis lépést, de azt tedd meg!

Halogatás ellen tippek

Soha nem lesz kevesebb felelősséged, mint ma, tehát TEDD MEG!

A felelősség olyasvalami, amiből az idő előrehaladtával egyre több lesz. Ha nincs gyereked, még lehet. Ha nincs társad, lehet, hogy lesz. Persze, a gyerekeid felnőnek, de akkor lehet, hogy unokáid is lesznek, vagy új munkád lesz, vagy saját vállalkozásod. A kor előrehaladtával valószínűleg nőnek a kötelezettségeid, és ez arra is késztethet, hogy átértékeld, mennyi kötelezettséged volt korábban.

Ez a gondolat lehangolhat, azonban azt is jelenti, hogy valószínűleg gazdagabb életed lesz, több kapcsolattal és magasabb pozíciókkal. De ha szeretnél még egy erőteljes elemet hozzáadni az életedhez, ne várj vele későbbig! Később valószínűleg még nehezebb lesz.

Soha nem leszel 100%-ig magabiztos, úgyhogy TEDD MEG!

A halogatás kedvenc mondata, hogy „egy kicsit még bizonytalannak érzem magam”. Talán nem érzed magad annyira késznek arra, hogy új vállalkozásba kezdj, vagy új tanfolyamot végezz el. De a várakozás nem oldja meg ezt a helyzetet. Lehet, hogy soha nem jutsz el arra a pontra, ahol teljesen jól érzed magad, de ennek nem kell megállítania téged.

Az, hogy kétségeid vannak, normális dolog. Elvégre végig kell gondolnod, hogy milyen következményekkel jár, amit tenni fogsz. De ha bizonytalannak érzed magad, és nem vagy hajlandó cselekedni, akkor lehet, hogy túlságosan korlátozod magát. Engedd el azt az elképzelést, hogy teljesen magabiztosnak kell lenned ahhoz, hogy kockázatot vállalj, különben lehet, hogy soha nem teszed meg!

Halogatás elleni tippek

Munka közben is tervezhetsz, tehát TEDD MEG!

A tervek változnak, mert a világ is változékony. Nem tudsz mindent előre megjósolni, ami frusztráló lehet. Ez azonban azt is jelenti, hogy lehetőséged van lépésről lépésre haladni. Nem kell mindent előre megtervezned. Ehelyett tehetsz egy lépést, és ennek megfelelően módosíthatod a cselekvési irányt.

Tedd meg az első lépést, ami előtted van! Aztán elgondolkodhatsz, hogy bevált-e, és megtervezheted a következőt. De cselekedj, mert ez értékes információkat ad, és jobbá teszi a terveit.

Úgy tanulod meg, ha csinálod, tehát TEDD MEG!

A cselekvés lehetőséget adhat a tanulásra, a halogatás viszont ugyanabban a fullasztóan langyos pocsolyában tart. Nem tanulhatsz meg úszni úgy, hogy ülsz a medence mellett és nézed a többieket. Be kell menned, különben soha nem leszel felkészülve. Ha megvárod, amíg készen állsz, akkor elveszted a lehetőséget, hogy fejlődj és jobban csináld, hogy ténylegesen csinálva tanulj, hogy hibákat kövess el, amelyek segítenek a fejlődésben.

Ahelyett, hogy a medence mellett ülnél, ugorj bele! Csak győződj meg róla, hogy nem fogsz megfulladni. Ha egyszer megteszed, minden tanulás, amire szükséged van és amit akarsz, ott lesz a kezedben.

forrás: https://www.makemebetter.net/

Ismered a Karma 12 törvényét? https://motiwoman.hu/ismerd-meg-a-karma-12-torvenyet/

Youtube-csatornámon egyre több érdekes és motiváló videó vár: MotiWoman a Youtube-on