A pszichológusok szerint egy anyának egyedül is el kéne járni nyaralni

Anya nyaral

Nava Stilton, az USA Cornell Egyetem pszichológusa azt állítja, hogy több figyelmet kéne fordítanunk az édesanyákra és arra, hogy ők is megkaphassák a saját „én-idejüket”.

A kisgyermekes anyukák a gyermekek mellett csak a kicsik egészségével és jóllétével foglalkoznak, saját magukat hónapokon, akár éveken keresztül teljesen háttérbe szorítva.

Az anyáknak egyedül is el kéne menniük nyaralnim

„Az anyaság sokszor rengeteg feszültséggel jár, hiszen rövid idő alatt kell sok teendőt elvégeznie az anyának. Azt hiszem, nagyon fontos, hogy az anyák felfrissítsék az elméjüket és megújítsák magukat, a nyaralás pedig ennek nagyszerű módja” – fejezte ki a kutató.

Talán te is bűnösnek érzed magad, ha a gyerekeid nélkül is tudod élvezni az életet? Ne tedd: nem csak számodra jár rengeteg előnnyel egy kis távollét, hanem a gyereknek is, aki több dolgot is megtanul saját maga megoldani és szorosabbá válik a kapcsolata a család többi tagjával.

A gyereknevelés egyfajta mókuskerék, ami nap mint nap ugyanazt a teendőlistát állítja az anya elé. Ebből alkalomadtán kiszakadni felszabadító, pihentető és frissítő érzés.

Nem kell nagy dolgokra gondolni! Egy-két napos utazás bőven megteszi. Amikor hazaérsz, tele leszel energiával, jobb lesz a közérzeted és végre kipihented a mindennapos „nemalvás” fáradalmait is. Ezen felül, a család empátiája nő majd irányodba, hiszen nélküled jönnek csak rá igazán, mennyi mindent kell megoldanod a mindennapokban.

Mindenkinek szüksége van egy kis feltöltődésre. Miért épp az anyák lennének ez alól kivételek? A kis kiruccanás megvalósításához persze szükség van egy megértő társra, aki nem futamodik meg a rá váró egy-két napos családi kihívás elől.

Neked megengedi/megengedné a párod, hogy pár napra elhagyd a fedélzetet?

Köszönöm, ha megosztod a cikket!

Még több motiváló idézet az Instagram oldalamon, kövess! 

Facebook oldalamon érdekes történeteket, tanmeséket osztok meg veled. Várlak szeretettel a követőim között!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*