Tíz aranyszabály a milliomostól, aki azért keres pénzt, hogy adakozzon

Chuck Feeney adakozás pénz

Chuck Feeney neve biztos, hogy nem cseng ismerősen, pedig ő a Duty Free Shoppers Group kitalálója. A pénzzel járó hírnév helyett a filantróp életmódot választotta. Alábbi tanácsait az egész világon nagy tisztelettel adják tovább.

Chuck Feeney nem él luxusvillában, pedig megtehetné; nincs sem háza, sem autója, ruházata nem a legmenőbb divatházakból kerül ki, karján pedig egy 15 dolláros Casio órát hord. Egész vagyonát -mintegy 7,5 milliárd dollárt- adakozásra fordította. Emberbarát, humanitárius misszióját még a nyolcvanas években kezdte, és egy életre eldöntötte, hogy a bolthálózatán keresztül megkeresett pénzt az emberiség javára használja fel.

A milliomos, aki azért keres pénzt, hogy adakozzon

Mit gondol Chuck Feeney a pénzről, annak értelméről és felhasználásáról? Az alábbi tíz mondat sok mindent elárul.

  1. Észrevettem, hogy nagy megelégedést érzek, amikor odaadom a pénzemet és általa valami kinő a semmiből, például, egy kórház. Logikusnak tűnik, hogy jó ügyekre fordítsam a pénzemet ahelyett, hogy egy bankszámlán őrizgetném, ahol csak gyűlik és gyűlik.
  2. A pénz nem kellemetlen számomra, de csak annyit kell birtokolni belőle, amennyire szükséged van.
  3. Ne várj az adakozással addig, míg meghalsz. A pénzed nem lesz képes önmagától segíteni az embereknek; neked kell azt odaadnod. Addig add, amíg életben vagy! Ráadásul szórakoztató és inspiráló látni az adományodat „dolgozni”.
  4. A tehetős embereknek kötelességük van. Nem mondanám, hogy jogom van megmondani nekik, mit tegyenek a pénzükkel, csupán tanácsolni tudom, hogy bölcsen költsék el.
  5. Hogy miért nincs yachtom? Azért, mert szédülős vagyok.
  6. Mi értelme első osztályon repülni, ha úgy sem érsz oda előbb?
  7. Ha vehetek órát 15 dollárért, ami tökéletesen mutatja az időt, mit kezdenék egy Rolex órával?
  8. Amikor nagy pénzed van, nagy problémákkal kell szembenézned. És ha a bukás veszélye magas, még akkor is meg kell küzdened velük.
  9. Nem létezik kudarc. Egy megoldott probléma milliók életét teszi könnyebbé.
  10. Azt hiszem, boldog vagyok, amikor az, amit teszek, segít az embereknek. Ha ez elmarad, nem érzek boldogságot.

Ha tetszett, oszd meg te is! Köszönöm szépen!

Instagram oldalamon motiváló idézeteket találsz. Kövess te is!

Facebook oldalamon érdekes történeteket, frappáns és vicces idézeteket osztok meg veled. Várlak szeretettel a követőim között!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*