Egy tucat ötletes tárgy kartondoboz felhasználásával

Egy tucat ötletes tárgy kartondoboz felhasználásával

Minden háztartásban akad néhány kartondoboz, amit hetekig kerülgetünk, mert „majd jó lesz még valamire”. Mutatok erre a valamire egy tucat szuper ötletet!

A kartondoboz alapú játékok végtelen lehetőséget rejtenek magukban. Egyaránt készíthető fiús és lányos, apró és hatalmas játék kartonból. Sőt, még a felnőttek is találnak a gyűjteményben nekik tetsző, elkészíthető tárgyat.

Jurta gyerekeknek

Ugye, milyen pompásan néz ki? Pár óra alatt elkészül, aztán már csak tele kell rakni pihe-puha takarókkal és párnákkal és a gyerekek garantáltan eljátszanak benne egy darabig! Itt találod a részletes elkészítési tervet.

Rendszerező fiókba

Ha átláthatatlan a fiókod, csak vágj ki a fióknak megfelelő magasságú kartonlapokat, majd illeszd össze őket bevágással, hogy egy 3×3-as rekeszt kapj. Ezentúl egy másodperc alatt meglesz a kedvenc zoknid!

Újságtartó

Laposabb dobozt vágj ferdén ketté és vond be öntapadós dekorfóliával – kész az újságtartó!

Gombfoci házilag

Egyszerűen elkészíthető, mindössze néhány szívószál, fogvájó és csipesz kell a cipősdoboz mellé. Ezen az oldalon képről képre végigkövetheted az elkészítését. 

Bevont tároló

Ha van olyan megunt vagy kinyúlt kötött pulcsid, amit kidobásra ítéltél, ne kapkodd el! Ilyen szép tárolódobozt tudsz belőle készíteni. Nézd meg itt lépésről lépésre, hogyan kell!

Gáztűzhely kislányoknak

Ugye, milyen vagány? Ehhez aztán az égvilágon semmit nem használtak az alkotók, csak egyetlen alkoholos filcet a dekoráláshoz. 

Macsek fekhely

Kétszintes fekhelyet készíthetsz a cicádnak egy puha takaró és egy erős kartondoboz segítségével. Imádni fogja! Itt mutat az alkotó hozzá képeket, bár azt hiszem, enélkül is boldogulsz!

Fali dekoráció

Kisebb kartondoboz az ideális alapanyag hozzá, a végeredményt pedig nagyban meghatározza a rendelkezésedre álló dobozok száma és mérete. A képen látható installáció erről a blogról származik, de ez csak iránymutatás, ebből tényleg bármi kisülhet!

Cipőtároló

Pofonegyszerű, és még ha nem is akarod mutogatni a vendégek előtt, akár garázsba is kiváló a kerti papucsok és cipők tárolásához. Instrukciók itt!

Cérnásdoboz

Ennél mi sem egyszerűbb: szúrj szögeket a cipősdobozba alulról, a doboz alján ragaszd le a fejüket, hogy ne hullhassanak ki. Belül pedig készen is van a cérnás tároló, ami ráadásul fedeles!

Összecsukható házikó

Ha kicsi a lakás és nem tudsz a gyerekeknek fixen építeni játszóházat, még összecsukható házikót is alkothatsz! Innen tanulhatod meg, hogyan csináld.

Kandalló

Lepd meg a gyerekeket Mikulásra ilyen csodaszép kandallóval! Gondolnád, hogy ez is főleg kartondoboz felhasználásával készült? Igazán ötletes és nagyon mutatós, nézd meg itt, hogyan rakhatod össze!

Olvasd el ezt is: Hét lépés az önmegvalósítás felé

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*