A pozitív gondolkodás top 5 haszna

A pozitív gondolkodás öt legnagyobb előnye

A pozitív gondolkodás segít, hogy jobb ember légy és jobbá tedd a világot is. Mi a pozitív gondolkodás öt fő haszna?

Érdekes tény, hogy a pozitív gondolkodás nem csak a mentális, hanem a fizikai egészségünkre is jó hatást gyakorol. Mutatom, mi az öt legfőbb előnye:

A pozitív gondolkodás top 5 haszna

Nr. 1. Megkönnyíti az életet

A pozitív gondolatok pozitív hozzáállást váltanak ki belőlünk a környezetünk és a minket körülvevő emberek felé. Nem titok, hogy ha nyitottan, befogadóan állsz neki egy kihívás, egy konfliktus megoldásának, a pozitív végkifejlet hamarabb és könnyebben érkezik.

Nr. 2. Jobb emberré tesz

Csak az képes szépnek látni a világot, aki megtalálta a belső békéjét, aki felfedezte az önmagában rejlő erőt. Ez lehetővé teszi, hogy építs, adj és boldog légy. Másfelől pedig, a pozitív gondolkodás több önbizalmat ad a kapcsolatteremtéshez, a döntéshozatalhoz és a bonyolult helyzetek megoldásához. „Nem félek, mert képes vagyok rá. Minden rendben lesz.”

Nr. 3. Megerősít

A pozitív hozzáállású embereknek ugyanannyi nehézséggel kell szembenézniük, mint negatív hozzáállású társaiknak, de a pozitív gondolkodás a megoldásra fókuszál, míg a negatív emberek csak a problémára koncentrálnak. Ha pozitív szemlélettel fogsz hozzá egy nehézség megoldásához, építő jellegű hozzáállásod hamar meghozza a sikert, ez pedig erőssé tesz.

Nr. 4. Egészségesebbé tesz

A pozitív gondolatok elűzik a stresszt, amely, mint tudjuk, alattomos gyilkos és számos szövődménnyel jár (gyomorfekély, magas vérnyomás, stb). Ha szív- és érrendszeri betegségben szenvedsz, mindenképp érdemes tanulmányoznod a pozitív gondolkodás tanítását, hiszen így csökkentheted a szorongást, a stresszt az életedben, ami hosszabb távon betegséged javulásához vezet.

Nr. 5. Boldogabbá tesz

A pozitív gondolkodás minden emberi kapcsolatodat jó irányba tereli, kezdve az önmagaddal való megbékéléssel. Magabiztosabb leszel, aki bizalmat kelt az emberekben. Biztosan te is találkoztál már olyan emberrel, akiről szinte sugárzott a jókedvnek és a megbízhatóságnak valamiféle titokzatos elegye. Olyannal, akihez legszívesebben odarohantál volna, hogy megöleld és elsúgd neki a legnagyobb bánatodat. Biztos lehetsz benne, hogy ő sem a pesszimisták táborát erősíti!

Az öt pont alapján már te is biztosan látod, hogy a pozitív gondolkodás nem ördögtől való és számos előnyt tartogat számodra. Ne feledd, hogy ez egy szokás, amit napról napra, fokozatosan kell bevezetned az életedbe, ami, ha előtte a másik oldalon álltál, nem fog azonnal menni. Gyakorlást és kitartást igényel. Ne add fel és az eredmény meglepően szuper lesz!

Ha tetszett, oszd meg te is! Köszönöm szépen!

Még több motiváló idézet az Instagram oldalon, kövess! 

Facebook oldalamon érdekes történeteket, tanmeséket osztok meg veled. Várlak szeretettel a követőim között!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*