A kislány, aki megtanít, miért fontos az önbizalom

Vajon egy kislány képes jobbá tenni a világot? Az alábbi történet azt példázza, hogy igen. Ha neked sem volt önbizalmad gyerekkorodban, ezt megkönnyezed!

Mi az önbizalom? Az az érzés, amikor tudod, hogy jó vagy, még akkor is, amikor mások bántanak vagy gúnyolnak. Az önbizalom olyan belső mankó, amely segít az igazságtalan külső támadások átvészelésében.

Kheris egy átlagos los angeles-i kislány, aki szereti a divatot. Csupán az átlagnál sötétebb bőre különbözteti meg más gyerekektől. Ez a különbözőség azonban épp elegendő okot szolgáltatott az osztálytársainak, hogy gúnyolódásuk céltáblája legyen. Az osztályában rajta kívül csak három színesbőrű gyerek tanult, de Kheris bőrszíne volt a legsötétebb. Senki sem akart barátkozni vele emiatt.

A kislány az első tanévben minden nap sírva ment haza. Bezárkózott a fürdőszobába és kétségbeesetten próbálta magát „fehérebbre” sikálni a szappannal. A környezete minden önbizalmát porig rombolta.

ÖTLET ÖNBIZALOMRA

A családja tehetetlenül nézte Kheris tipródását. Különösen nővére, a 23 éves Taylor aggódott érte. Egy nap lefotózta a húgát egy szép ruhában, a képeket pedig kirakta a Twitterre, annak a mondatnak a hashtagjével, amit a nagymamájuktól sokszor hallottak: #FlexinInHerComplexion (az erő a bőrszínében van).

A bejegyzés vírus módjára terjedt az interneten. A kislány rengeteg dicsérő hozzászólást kapott. Miután ezeket elolvasta, csodálkozva kérdezte magától: „wow, tényleg szép vagyok?”. Ugyanakkor az is eszébe jutott, hogy nem minden kicsúfolt gyereknek van lehetősége ennyi dicséretet kapni. Ekkor határozta el, hogy segíteni fog azoknak a sorstársainak, akiket rendszeres inzultus ér az iskolában és nincs bátorságuk felvállalni önmagukat.

Kheris és nővére egy ötlettel állt édesanyjuk elé: szeretnének a híres jelmondattal díszített pólókat készíteni. Az anyuka ráállt a dologra: 100 dollárt kaptak, hogy elkezdjék a gyártást a családi garázsban.

Kheris története és törekvése sokakat megmozgatott, a pólók nagy sikert arattak. A színesbőrű sztárok, akiket annak idején szintén bántottak az iskolában, szintén felkapták a témát: posztolt róla Snoop Dogg és Alicia Keys is. Lupita Nyong’o pedig a jelmondatos pólóban rakta fel magát az Instagramra, ezzel a képaláírással: „Értem, mit érzel és támogatlak téged. Imádom ezt a pólót.”

TIPRÓDÓ KAMASZBÓL SZTÁRTERVEZŐ

2017 szeptemberében meghívták Kherist a New York-i Divathétre. Ezzel ő lett a legfiatalabb tervező, aki bemutathatta kollekcióját.

Alig egy év leforgása alatt a kis kezdeményezés híres márkává nőtte ki magát. Kheris már 13 éves. Továbbra is tervez pólókat, valamint fotózásokon vesz részt, világhírű cégekkel működik együtt és példájával másokat is inspirál.

„Segíteni akarok másokat abban, hogy legyen önbizalmuk. Tudom, hogy mindannyian szépek vagyunk, függetlenül attól, mennyire fehér vagy fekete a bőrünk”, mesélte a küldetéséről. Azt is elmondta, hogy bár a hírnév által valamivel magabiztosabb lett, a mai napig rátör néha az önbizalomhiány érzése. Olyankor felveszi a pólóját a nagyi mondatával és azt mondogatja magának: „nem vagy rosszabb csak azért, mert nem vagy ugyanolyan”. Reméli, hogy a ruhája az egyediségre és a sokszínűségre emlékezteti az embereket.

Képek: https://www.instagram.com/kherispoppin/

 

Ha ismersz olyat, akinek biztatásra van szüksége, ne sajnáld tőle a jó szót! Kheris példájából is láthatjuk, mennyit jelent, ha áll melletted egy támogató ember, aki átlendít a nehézségeken és önbizalmat önt beléd. 

 

Ha tetszett a történet, oszd meg te is! Köszönöm!

Még több motiváló idézet az Instagram oldalon, kövess! 

Facebook oldalamon érdekes történeteket, tanmeséket osztok meg veled. Várlak szeretettel a követőim között!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*