6 népszerű lakberendezési ötlet

Néhány olcsó lakberendezési tipp átvarázsolhatja az egész otthonod

Ahogyan olykor frissíted a ruhakollekcióidat és a stílusodat, időnként ugyanezt az elvet kell alkalmaznod lakberendezési szempontból is.

Mivel emberként folyamatosan változunk, ha azt szeretnénk, hogy az otthonunk minket, a személyiségünket és ízlésünket tükrözze, időről időre változtatni kell azon is.

Ez nem olyan jelentős anyagi befektetéseket kell jelentsen, mint például a teljes bútorzat cseréje, hanem olyan apróságokat, amelyek könnyen bevállalhatóak, mégis üdébbé teszik az otthonodat. Kiválasztottunk néhány javaslatot, amiken újíthatnál, anélkül, hogy teljes átalakításra lenne szükséged. Fontold meg ezt a hat tippet, és gondold át, melyik lenne a legmegfelelőbb a számodra. 

Néhány apró lakberendezési változtatás csodákat tehet

A legegészségesebb lakberendezési ötlet

Ha szeretsz dísznövényeket tartani az udvaron, a teraszon vagy a nappaliban, a legénypálma lehet a tökéletes választás számodra, mellyel az egész ház zöldebb és frissebb külsőt kap. A legénypálma egy nagyon népszerű és érdekes cserepes növény, amely kiegészítője lehet a már meglévő növénykollekciódnak. Gyönyörű formájú levelei ideálisak dekorációnak, ráadásul szó szerint felfrissíti a teret és megtisztítja a levegőt. Persze bármilyen növény megteszi, hiszen az minden térben csodálatos dekoratív részlet, legyen szó akár a nappaliról, a fürdőszobáról vagy a konyháról. Ám ezek a cserepes növények tökéletesek minden kis helyre a dohányzóasztalon, a teraszon vagy az ablakban. A nappaliba nagyobb méretű növényeket ajánlunk, hogy „dzsungelesebb” hatást keltsenek, ami egyszerre friss és egyedi megjelenést kölcsönöz a helyiségnek. 

Műtárgyak

Semmi sem ad otthonodnak egyedibb és szofisztikáltabb megjelenést, mint a művészeti alkotások szerte a házban. Nincs olyan, hogy „túl sok”, ha erről a dekorációs részletről van szó. Számos híresség ismert a művészet és az egyedi darabok iránti megszállottságáról, sőt, egyesek odáig mennek, hogy az egész házat műalkotásokkal díszítik. A művészet általában önmagában is értékes, hiszen valakinek a gondolatait és elképzeléseit fejezi ki, és az, hogy milyen konnotációt hagy maga után, attól függ, hogy ki nézi. Na most itt sem kell feltétlenül híres alkotók darabjaira gondolni, ha csak körülnézel a helyi művészek alkotásai közt vagy fiatal, feltörekvő művészek munkáit kutatod fel, az nem csak a pénztárcádnak lesz jó, de az alkotót is értékeled, támogatod vele.

Győződj meg róla, hogy a ház sok kis szegletében van valami, ami kiemelkedővé és egyedivé teszi azt. Különösen a szobrok lehetnek remek kiegészítői a dohányzóasztalnak vagy a polcoknak, és a helyi bolhapiacon rengeteg vintage cuccot találhatsz. A vintage és retro festmények, szobrok és egyéb művek a történelem darabjai, amelyek unikalitással töltik meg a szobát, és kifejezik az egyéniségedet. 

Tükrök

A tükrök iránti mánia széles körben ismert a lakberendezési szférában, mégpedig azért, mert a tágasság benyomását keltik. Már nem csak a fürdőszobában, a hálószobában vagy az előszobában van tükör, hanem a nappaliban vagy bármely más helyiségben is. Ráadásul a teljes falon átívelő tükör modern részlet, és ezzel az egyszerű változtatással drasztikusan javíthatod a belső tér megjelenését. 

Olcsó és könnyen megvalósítható lakberendezési tippek

Tapéták

A tapéták gyakran elfelejtett és figyelmen kívül hagyott dekorációs eszközök, pedig az egész otthonod kiemelkedő kiegészítőjévé válhatnak. A sokféle minta és textúra minden tekintetben egyedivé és meghökkentővé teszi a felületeket. A legtöbb otthonban sokáig ez volt a legnépszerűbb dekorációs részlet, egészen néhány évtizeddel ezelőttig, amikor a hagyományos felváltotta őket az egyszerű festék. Bár egy szép festés is megteszi a hatását, a klasszikus és magas minőségű tapéta járható út, ha azt tervezed, hogy az egész háznak új külsőt adsz. 

Függönyök és a bútorok átrendezése 

Egy másik érdekes ötlet a függönyök beszerzése. Bár a redőnyök biztosítják a naptól való szükséges védelmet, a függönyök stílusos kiegészítői az otthonod jelenlegi megjelenésének. A helyiségtől függően különböző mintákat, formákat és színeket ajánlunk. Választhatsz egyszínűeket is, ezáltal kontrasztot alkotva a ház falainak színével. A bútorokat is átrendezheted, és megváltoztathatod az elhelyezésüket, így a szoba a szokásosnál tágasabbnak tűnik, és több hely marad olyan további daraboknak, mint például egy hintaszék vagy esetleg egy karosszék. 

Dobd ki a szőnyegeket 

Ellentmondásosnak tűnhet, azonban a kevesebb néha több. Ezért például a régi szőnyegek kidobása lehet, hogy éppen az a szükséges trükk ahhoz, ami elhozza számodra, hogy a ház frissnek és újnak tűnjön. Ha történetesen gyönyörű fapadlód van, elképesztő mintákkal, a helyes megoldás az lehet, ha hagyod, hogy ezek a részletek magukért beszéljenek, és esélyt adsz nekik arra, hogy ragyogjanak és láthatóak legyenek. Felejtsd el a szőnyegeket, helyette lakkozd újra a padlót, ezáltal költséghatékonyan feldobva az egész házat. 

Reméljük, hogy ezeket a lakberendezési tippeket hasznosnak találod majd. Egyszerűek és a legtöbbjük meglehetősen olcsó, bizonyítva, hogy minden az ízlésen múlik, nem pedig a pénzen.

forrás: https://amazingarchitecture.com/articles/6-popular-home-decor-ideas

A tisztaság önmagában is öltözteti a lakást, de néha olyan nehéz nekiállni a takarításnak. Néhány ötlet a segítségedre lehet: