Hatásos párkapcsolati tanácsok nőknek

A párkapcsolati tanácsok erdejében könnyű elveszni, néhány biztos tipp azonban segíthet

A párkapcsolati tanácsok trükkösek lehetnek, a számodra tökéletes pasi megtalálásához vezető út ugyanis sok téves lépéssel van kikövezve.

Amit látsz, nem mindig az, amit kapsz. A törekvéseid során, hogy megtanuld, hogyan lehetsz jobb nő egy kapcsolatban, elfelejtesz egy jobb férfit találni magadnak.

A nőknek szóló párkapcsolati tippek segíthetnek tisztán látni és a helyes irányba terelni téged. Nézzünk meg néhányat a legjobb tanácsok közül, amelyek segítenek neked abban, hogy megtaláld azt a típusú partnert, aki segít felemelni téged, hogy önmagad legjobb verziója lehess, minden nap.

A legjobb párkapcsolati tanácsok nőknek

A társadalom nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az embernek hogyan kell viselkednie egy kapcsolatban, hogy az egészséges és sikeres legyen. Azonban minden ember más és más, és nem biztos, hogy mindenki bele tud illeszkedni ezekbe a korlátozó elvárásokba. 

A legjobb párkapcsolati tanácsok egyike, amely minden nőt szolgálhat, hogy legyen hű önmagához, ugyanakkor legyen tisztelettudó a partnerével szemben. 

Úgy tenni, mintha valaki más lenne, nem fog túl sokáig működni. Végül frusztráltnak fogja érezni magát amiatt, hogy képtelen hitelesnek maradni a kapcsolatában. 

Ráadásul a partnered iránti tisztelet és együttérzés nélkül a kapcsolatod potenciálisan mérgezővé válhat. Ezekre az alapokra szükséged van ahhoz, hogy egy kapcsolat idővel pozitívan fejlődjön és növekedjen.

A legfontosabb, hogy önmagad légy, és hagyd, hogy ő is az legyen

Hogyan kell viselkednie egy nőnek egy kapcsolatban?

Ahhoz, hogy egy kapcsolat egészséges legyen, mindkét félnek empátiát kell gyakorolnia a saját és partnere érzéseivel szemben is. Ha az ember túl szigorú önmagával szemben, a nyomás boldogtalanná teszi, és bizonytalanságot okoz a kapcsolatában. 

Ha túl kemény vagy a partnereddel szemben, ő is sarokba szorítva és elítélve érezheti magát általad. Azért kell dolgoznod, hogy megteremtsd a bizalmat azáltal, hogy teret engedsz neki arra, hogy sebezhető és nyitott legyen.

Láthatóan egy óriási labirintus a párkapcsolatokban való kiigazodás, így ha nincs sok időd könyveket olvasni vagy leülni a tévé elé, mutatunk néhányat a legjobb párkapcsolati tippek közül.

1. Bízz az ösztöneidben

Bízz az ösztöneidben már az első kapcsolatfelvételtől, ami a férfi és közted történik. Ez az egyik legfontosabb tanács hölgyeknek.

Figyelj a zsigeri reakcióidra, amikor olyan rezgéseket veszel észre, amelyek nem tetszenek neked. Ne kövesd el azt a hibát, amit oly sokan, amikor azt feltételezik, hogy a negatív attitűdje megváltozik, amint beléd szeret. Nem fog. Még az is lehet, hogy rosszabb lesz.

2. Ne siess

Egy másik megfontolásra érdemes darab, a párkapcsolati tanácsok véget nem érő sorából: tudd, hogy a szerelem olyan, mint az articsóka: hámozd le és élvezd, egyszerre csak egy-egy levelet.

Nem számít, mennyire vágysz egy kapcsolatra, ne siettesd a dolgokat. Az igazi öröm a kibontakozásban van. Szánjatok időt egymás megismerésére, mielőtt az intimitás következő szintjére lépnétek. Amikor végre eljuttok oda, az annál nagyobb élvezet lesz.

3. A szerelem nem csak fizikai vonzalom

Persze, ami először magával ragad, az a csomagolás. De még a legszebb ajándék is unalmassá válik, ha nincs benne semmi érdemleges. Az érzelmi kötődés létfontosságú egy kapcsolat hosszú távú sikeréhez.

4. Szeresd őt olyannak, amilyen

Ne a lehetőségei miatt szeress bele a férjedbe. Úgy kellene kötődni valakihez, ahogy most van. Persze, minden jel arra mutat, hogy sikeres és szorgalmas lesz, de mi van, ha valami olyan történik, például betegség vagy fogyatékosság, ami ezt megakadályozza? Akkor is szeretnéd őt? 

Ami fontos egy kapcsolatban egy nő számára, hogy ne feledje, a férfi nem az ő projektje. Győződj meg róla, hogy olyasvalakit választasz, akit úgy szeretsz, ahogy van.

5. Ne feltételezd, hogy gondolatolvasó

A nőknek szóló párkapcsolati tanácsok közé tartozik, hogy ne legyenek irreális elvárásaik a partnerükkel szemben. Az emberek legnagyobb hibája, hogy azt hiszik, a másik képes olvasni a gondolataikban, és „csak úgy tudnia kell”, ha ő dühös, éhes, fáradt vagy feldúlt valami miatt, ami pl a munkahelyén történt. Még a legintuitívabb férfi sem tudhatja, mi jár a fejedben. Használd a kommunikációs képességeidet, hogy kifejezd az érzéseid. Ez mindent megkönnyít, és a végén nem fogsz neheztelni azért, mert a pasidnak fogalma sem volt róla, hogy azt szeretnéd, ha pizza helyett tésztát hozna vacsorára. 

Tudd, hogy mit akarsz és hozd azt ő tudomására is

6. Nincs manipuláció

A dráma nem hatékony módszer arra, hogy rávedd a partnered valamire. A drámaiságod csak arra fog szolgálni, hogy elhallgattasd őt. A nőknek szóló párkapcsolati tippek közé tartozik néhány egészséges kommunikációs technika elsajátítása, hogy felnőtt módon megoszthassátok egymással az érzelmeidet.

7. Ne feledd, hogy egy csapatban vagytok

Ha legközelebb konfliktusba keveredtek, ne feledjétek: nem egymás ellen harcoltok, hanem az eltérő véleményetek miatt. Tartsátok ezt a fejben, hogy a probléma megoldása érdekében dolgozzatok, ahelyett, hogy a helyzet ujjal mutogatásba torkollna.

8. Légy kiegyensúlyozott

A férfiak szeretik és értékelik azt a nőt, akivel büszkélkedhetnek a családjuknak és a munkatársaiknak, és itt nem kizárólag külsőségekre kell gondolni. Annak a nőnek a társasága, aki lelkileg “egyben van”, éles elmével és megértő attitűddel fordul a világ felé, bárki számára elismerés, amivel joggal dicsekedhet.

9. Tartsd meg az elméd és a tested egészségét

A tested és az elméd a jóléted tükörképei, ezért szentelj időt és pénzt az öngondoskodásodra. Ne hagyd el magad! Táplálkozz egészségesen, és építsd be a testedzést a napodba. Szánj időt olyan tevékenységekre, amelyek táplálják a lelkedet is és kihívást jelentenek az elmédnek.

10. Győződj meg róla, hogy ez a kapcsolat olyan, amilyet szeretnél

Időről időre végezz mentális ellenőrzést: boldoggá tesz a vele való együttlét, vagy úgy térsz haza a randevúkról, hogy gondterhelt vagy dühös vagy? Boldognak érzed magad, ha rá gondolsz? Tisztel téged, a munkádat és a szenvedélyeidet, vagy becsmérli őket? 

És ami a legfontosabb: értéket talál benned és abban, amit az életéhez adsz? És te értéket találsz benne abban, amit ő tesz hozzá a te mindennapjaidhoz?

11. Talán a legfurcsább a párkapcsolati tanácsok közül: szakíts, ha szükséges

Ne halogasd az elkerülhetetlent, ha úgy érzed, hogy erőfeszítéseid a kapcsolat javítására nem hoznak gyümölcsöt. Igen, a szingliség elsőre ijesztőnek tűnhet, de jobb egyedül, mint egy olyan kapcsolatban, amely kiszívja belőled az örömöt és a szikrát.

Nem akarsz ötven vagy hatvan évesen arra ébredni, hogy úgy érzed, elpazaroltad a szerelmedet egy olyan férfira, aki soha nem értékelte, amit te nyújtani tudtál.

12. Legyen saját életed, érdeklődési köröd és álmaid

Az első számú párkapcsolati hiba, amit egy nő elkövethet, hogy túlságosan belefeledkezik a partnere világába, és elhanyagolja a saját szenvedélyei kialakítását és fenntartását. Ha új kapcsolatot kezdesz egy férfival, az nem jelenti azt, hogy búcsút mondasz minden érdeklődési területednek, és leszűkíted a preferenciáidat, hogy igazodj a partneredéhez. 

Hány olyan nőt ismersz, aki látszólag átveszi a férje kedvenc hobbiját, azt gondolva, hogy ez a szerelem bizonyítéka? A túl sok együttlét minden kapcsolat szikráját elhomályosíthatja, még a legboldogabbakét is.  

Volt életed, mielőtt megismerted a párodat; győződj meg róla, hogy továbbra is azokat a dolgokat csinálod, amelyek miatt azzá a személyiséggé váltál, akibe beleszeretett.  

Egy tanács a lányoknak. A férfiak azokat a nőket szeretik, akiknek saját identitásuk és véleményük van, ezért ne hagyd, hogy az érdeklődési köröd háttérbe szoruljon csak azért, mert kapcsolatban élsz.

13. Ne csüngj rajta

Ez kapcsolódik az előző tanácshoz, miszerint legyen saját életed. Igen, a férfiak szeretik érezni, hogy szükség van rájuk. (Imádja, amikor a kezébe adsz egy befőttesüveget, hogy nyissa ki neked.) De nem szeretik, ha úgy érzik, rájuk tapadtál. Állj ellen a késztetésnek, hogy folyamatosan ellenőrizd őt sms-ben, chaten és telefonon.  

Hagyj egy kis lélegzetvételnyi teret köztetek, különösen, ha csak most kezdtétek el a kapcsolatot. Az ésszerű mennyiségű egészséges tér az egyik legfontosabb dolog egy kapcsolatban a férfiak számára. Ez a rövidke idő az, ahol minden varázslat megtörténik, azok a pillanatok, amikor rád gondol, és azon tűnődik, hogy mit csinálsz. Ha folyamatosan update-led őt, semmi sem marad a képzeletének. 

forrás: https://www.marriage.com/advice/relationship/best-relationship-advice-for-women/

Ha úgy érzed, eltávolodtatok egymástól ebben a rohanó világban: