Boldog család, 76 gyerekkel

Az orosz Sorokin család nem csak hazájában, hanem világviszonylatban is meglehetősen szokatlannak számít: a szülők 76 gyereket neveltek fel. Íme, egy boldog család története, ahol a szeretet mindenkinek egyformán jár!

Hozzá kell tenni, hogy a felnevelt gyerekek közül csupán kettő vér szerinti. Az adoptált gyerekek többsége valamilyen betegséggel élt, de Tatyana és Mikhail szeretettel, tisztelettel felnevelte őket és akit csak lehetett, meggyógyíttatott.

Így kezdődött

Tatyana és Mikhail Makacskala városában ismerkedett meg egymással. A szerelemből házasság lett és gyors egymásutánban érkezett két baba a családba. 1974-ben Rosztovban éltek, ahol egy szomszédjuk megkérte őket, hogy viseljék gondját egyéves kislányának, amíg ő rendbe szedi az életét. Amikor az anya öt évvel később visszatért, örökbe akarta adni a lányát, de a házaspár úgy döntött, nem adják a kislányt senkinek, inkább ők fogadják örökbe. Így kezdődött. 1977-ben már három örökbe fogadott gyermekük volt.

Később a család Jaroszlavl régióba költözött és 1981-ig ott élt. Sajnos hamarosan távozniuk kellett, mivel egy régi fürdő épületében laktak, amely annyira rossz állapotban volt, hogy a gyerekek az állandó doh és penész miatt egyre gyakrabban betegedtek meg. Így mindannyian visszatértek Rosztov államba. Kaptak egy támogatott lakást és ezzel párhuzamosan elkezdték saját otthonuk felépítését.

1986-ban két hároméves gyermeket fogadtak örökbe, mindkettőnek deformált volt az arca. A család minden erejével támogatta a két kicsit: a gyerekek az elkövetkezendő 15 év alatt több, mint 20 alkalommal feküdtek kés alá, hogy a deformitást helyrehozzák.

Egy évvel később két négyéves kisfiút vettek magukhoz. Mindkettejükről azért mondott le a biológiai anya, mert nyúlszájjal születtek.

Katasztrófa Örményországban

1988-ban Örményországot nagy erejű földrengés rázta meg. A természeti katasztrófában 25 ezren vesztették életüket, rengeteg kisgyermek maradt árván. A Sorokin házaspár levelet küldött a kormánynak, amelyben kifejezték vágyukat több árván maradt örmény gyermek örökbefogadására. Engedélyt kaptak rá és összesen öt kisgyermek került hozzájuk. Anyagilag a házaspár ezt nem engedhette meg magának, mert már volt jó néhány gyermek a szárnyaik alatt, de ekkor a kormány engedélyezte, hogy hivatásos nevelőszülőként működjenek tovább, ez pedig lehetővé tette mind az öt gyermek örökbefogadását.

Jobban mondva, a végére nem öt, hanem 12 örmény kisgyermeket fogadtak be. Tatyana és Mikhail nem válogattak: mindenkit befogadtak, akit felajánlottak nekik.

1989. február elsején az állam a „családi árvaház” titulust adományozta nekik. Abban a pillanatban a házaspárnak 2 vér szerinti, 5 örökbe fogadott és 6 befogadott gyermeke volt. Ez utóbbiak nem szó szerinti örökbefogadott gyerekek voltak, hanem „csupán” az ő felügyeletük alá tartoztak.

A híres író besegít

1989 folyamán aztán még 7 gyermeket vittek haza több árvaházból. Úgy döntöttek, elviszik a gyerekeket a nagyszülőkhöz is Makacskalába. A szerencse úgy hozta, hogy Albert Likhanov, a híres író egy repülőn utazott velük. Amikor megismerkedtek, Likhanov gyerekruha utalvánnyal támogatta őket. Ezen kívül megtudta, hogy a család háza még mindig nem készült el. Szeretett volna vásárolni egy házat a családnak, hiszen még 17 gyerekkel is a régi 3 szobás önkormányzati lakásban éltek, de a házaspár visszautasította a gáláns felajánlást. Az író közbenjárására viszont újrakezdték az építkezést és 1990 januárjában a népes família végre beköltözhetett új otthonába.

Ekkorra az újságok is felkapták a történetüket, és volt, hogy maguk a gyerekek kérték, hogy hozzájuk kerülhessenek. Az emberek levelekkel, hívásokkal árasztották el a családot és arra kérték a házaspárt, hogy még több gyereket fogadjanak be. 1993-ban 25 gyerekük volt, de addigra a legnagyobbak közül többen már önálló életüket kezdték és családot alapítottak.

2005-ig a család még több gyereket fogadott be. Némelyikük csak egy kis időre maradt velük, némelyikük pedig örökre. 2005-ben Tatyana a zernogradi kórházban tartózkodott, amikor értesült róla, hogy három elhagyott kisbaba is van a gyerekosztályon. Természetesen őket sem hagyhatták cserben, mint ahogy a következő három évben is öt másik gyerekkel gyarapodott a család.

2008 áprilisában azonban módosították az örökbefogadási törvényt, ezért hat és fél évig nem érkeztek új gyerekek. 2014-ben aztán lehetővé vált egy, majd 2015-ben másik két örökbefogadás.

A családnak közben állandó támogatója is akadt egy helyi rádióadó képében, ahol többször szerveztek gyűjtést számukra, valamint sikerült új ágyakat és játékokat is szerezniük. Egyszer még egy tengerparti utazást is kaptak, ahol az egész család egy kempingben tölthetett el pár csodás napot.

A gyermekek iránti határtalan szeretet egészen elképesztő számokat produkált: a Sorokin házaspár összesen 76 gyereket nevelt fel, 36 esküvőt szervezett és rengeteg orvosi kezelést finanszírozott a gyermekeinek, hiszen az örökbefogadottak több, mint felénél voltak testi elváltozások. Ebben a pillanatban 62 unokával és 3 dédunokával büszkélkedhetnek.

Forrás: genial.guru

Oszd meg te is ezt a példaértékű történetet! Köszönöm!

Ezt olvastad már? Tanmese egy szamurájról: https://motiwoman.hu/ragyogj/

Kövess a Facebookon motiváló, humoros bejegyzésekért! https://facebook.com/motiwoman

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*