A látszat néha csal?

Az alábbi történet váratlan befejezése egész biztosan okoz neked némi meglepetést, miközben levonhatod a tanulságot a saját életedre vonatkoztatva.

A lány a járatára várt a repülőtér hatalmas várótermében. Mivel a repülő csak néhány óra múlva indult, vett egy könyvet és egy csomag kekszet, hogy elüsse az időt. Leült a VIP terem egyik székére, hogy csendben, nyugodtan olvashasson.

Mielőtt pálcát törsz más felett, győződj meg róla, hogy valóban igaz, amit igaznak vélsz róla!

Hamarosan egy férfi ült mellé és kinyitott egy újságot. Amikor a lány vett egy kekszet a csomagból, a férfi is elvett egyet. A lány magában kicsit felháborodott, de nem mondott semmit. Épp csak azt gondolta: „micsoda pofátlan alak, de behúznék neki egyet, ha mernék!”.

Akárhányszor elvett egy kekszet a lány, a férfi ugyanezt tette. A felháborodás teljesen lebénította a lányt, így képtelen volt reagálni. Amikor már csak egy keksz maradt, azt kérdezte magában: „vajon most mit fog ez a lehetetlen alak csinálni?”. Nem hitt a szemének, amikor a férfi kettétörte az utolsó szem kekszet és az egyik darabot átnyújtotta neki! Na most már aztán elég! A düh elöntötte a lány egész testét. Hangosan összecsapta a könyvét, felszedte a dolgait és a beszállókapuhoz sietett. Amikor kényelmesen elhelyezkedett a repülőn, kinyitotta a táskáját… és ott volt egy csomag keksz érintetlenül, bontatlanul!

A lány borzasztóan elszégyellte magát. Megfeledkezett arról, hogy a kekszet a táskába rakta és végig az idegen férfi kekszét ette!

A férfi megosztotta a kekszet vele anélkül, hogy felháborodott, ideges vagy lenéző lett volna, miközben ő teljesen kifordult magából, amikor azt gondolta, hogy az övét eszik mindketten. És sajnos már nem volt lehetősége megmagyarázni, bocsánatot kérni…

Hányszor „eszed mások kekszét” és még csak nem is veszed észre?

Mielőtt következtetéseket vonsz le… figyelj jobban! Talán a dolgok nem pont olyanok, amilyeneknek te látod. Ne láss bele olyat az emberekbe, amit nem tudsz biztosan!

Oszd meg te is a barátaiddal! Köszönöm!

Még több motiváló idézet az Instagram oldalon, kövess! 

Facebook oldalamon érdekes történeteket, tanmeséket osztok meg veled. Várlak szeretettel a követőim között!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*