8 kérdés, amit fel kell tenned egy babysitternek, mielőtt felveszed

Néhány igazán fontos kérdés, amire joggal várhatod a választ egy babysittertől

Íme néhány kérdés, ami segíthet, hogy fontos és pontos információkat kaphass a jövendőbeli babysitteredtől a szokásos small talk helyett.

A bébiszitterek, dadusok és más otthoni gyermekfelügyelők felvételi folyamata nagyon eltérő lehet. Szánj időt arra, hogy megtervezd a potenciális gondozóval való interjút, és figyelmesen hallgasd meg, mit mond.

Íme néhány nyilvánvaló és kevésbé nyilvánvaló kérdés, amelyeket fontos feltenni:

1. Miért szeretnél vigyázni a gyermekemre? (Nyilvánvalónak tűnik… de meglepőd lehet, amit hallani fogsz).

2. Mesélj a családodról! (Olyasvalakit szeretél találni, aki osztja a családi értékrendeteket.  Ha nagy családod van, olyan valakit keress, aki megérti és kezelni tudja ezt a dinamikát).

3. Mi tesz téged boldoggá?  Hogyan szereted eltölteni a szabadidődet?  (Ez is sokat elárul az alkalmasságáról.  Ha a családod vadregényes és természetjáró, lehet, hogy egy „könyvmoly” nem illene a képbe).

4. Milyen a vezetési történeted?  (Ha vezetésre van szükség.)

Small talk helyett fontos kérdések kellenek egy babysitterrel zajló interjúra

5. Van-e újraélesztési/elsősegélynyújtási képzésed?

6. Tudsz úszni?

7. Hogyan töltenéd a holnapi napot a gyermekemmel (gyermekeimmel), ha ez lenne az első napod?

8. Tudnál ajánlólevelet adni? (Mindig kérj legalább három referenciát korábbi munkáltatóktól és olyan bevett intézményektől, mint az iskola vagy az egyház.  Hívd fel a referenciákat, hogy további válaszokat szerezz az illetőről. )

Ez a néhány kérdés segíthet megtalálni a tökéletes gyerekfelügyelőt

Extra tippek:

Jegyezd meg, milyen kérdéseket tesz fel a leendő gondozó neked.  Olyasvalakit szeretnél, akit leginkább a gyermeked igényei és a közös munkával kapcsolatos elvárásaid érdekelnek.  Óvakodj attól, akit elsősorban a fizetés és a szabadság érdekel.

Mielőtt felveszel egy gondozót a gyermeked mellé, mindenképpen közöld a munkával kapcsolatos elvárásaidat… főzés, takarítás, vezetés.  Biztosnak kell lenned benne, hogy jól illeszkedtek egymáshoz.  Sokkal jobb, ha előre időt szánsz arra, hogy megtaláld a megfelelő személyt, mintha utólag kell korrigálni a problémát.

forrás: https://www.modernmom.com/c3edb742-3b3e-11e3-be8a-bc764e04a41e.html

Ami azt illeti, magunknak is érdemes néha kérdéseket feltenni a témában…