12 szép nyári virág, amely bírja a meleget

Nyári virág: pipacs

Az egyik dolog, amit szeretünk júniusban, az a sok színes nyári virág. Az illatos lonctól az élénk színű cickafarkig ezek a kedvenc júniusi virágaink.

Lonc

Illattal telt emlékeim vannak arról, amikor egy meleg júniusi estén hazaérkeztem, és éreztem a lonc illatát, amely a hátsó kertünkben nőtt, és a garázsunk oldalán végigfutó lugasban kanyargott. A finom sárgától az élénk rózsaszínig terjedő virágokkal ezek az édes illatú indák vagy bokrok júniusban és júliusban virágoznak, és rengeteg pillangót vonzanak. Az egész kertet illatosítják. 

Rózsa

A klasszikus nyári virág, a rózsa júniusban kezdi virágzását, és egész nyáron át virágzik. Imádjuk az illatát és a különböző színeit, a krémfehértől a vibráló narancssárgán át a klasszikus pirosig. 

Hortenziák

A mini virágokból álló fürtjeikkel  és a fehértől a legmélyebb kékig terjedő színeikkel a hortenziák rengeteg színt és életet adnak a júniusi kertnek. Emellett látványos vágott virágokat is készítenek belőlük, amelyeket más kedvenc júniusi szépségeiddel együtt csokorrá állíthatsz össze. 

Bazsarózsák

Tíz nyári virág: bazsarózsa

Ezek az édes illatú, mutatós virágok az abszolút kedvenceim a júniusi kínálatból. Az évelő virágok évről évre díszítik a kertet, és a krémfehértől az élénk rózsaszínig terjedő színekben kaphatóak.

Édes borsó

Ezek a csinos virágok a fehértől a piroson át a liláig és a kékig terjedő vízszínekben pompáznak, és csodálatos illatuk van. Van, aki a kerítés mellett növeszti, így takarást biztosít, mivel akár két méteresre is megnőhet. Imádni fogod édes virágaikat, de az illatuk az, ami igazán különlegessé teszi őket. Ó – és a pillangók meg a méhek imádják őket.

Boglárka

Élénk színeikkel a boglárka júniusban éri el csúcspontját. Remek vágott virágdíszek készíthetők belőlük, és elég ellenállóak. Különleges, buja hatást nyújthat a kert egyes részeinek és barokkos díszítést kölcsönözhet bármilyen belső helyiségnek, ahová vágott virágként tesszük.

Méhbalzsam

Imádni fogod a piros, lila vagy fehér méhbalzsam virágainak szeszélyes, Dr. Seuss-os jellegét, a kolibrik, pillangók és méhek pedig szintén imádni fogják őket. Ezek az illatos évelők szeretik a teljes napfényt, és elég strapabíróak.

Sarkantyúfű

Szeretjük a magas, tüskés delfiniumokat jellegzetes aromájukkal és élénk virágaikkal. Akár két méter magasra is megnőnek, és a fehér, lila illetve kék virágaik egyszerűen gyönyörűek.

Pipacs

10 nyári virág: pipacs

Ha meghallod, hogy nyári virág, biztos, hogy elsők között asszociálsz a pipacsra. Ki ne imádná a pipacsok vadvirágos megjelenését, valamint az összes élénk színt, amelyben pompáznak? Ezek az évelők teljes napfényt igényelnek, és vadvirágok lévén jobban bírják a megpróbáltatásokat, mint talán szebb, de érzékenyebb társaik.

Nagy szívvirág

Ezek a késő tavaszi és kora nyári virágok egyedi formájúak, szépen csüngnek, és édes színekben, többek között fehérben, pirosban, sárgában és rózsaszínben kaphatóak, ráadásul könnyen termeszthetőek. Gyerekkoromban anyukám kertjében is főszerepet játszottak, és a vágott virágcsokroknak is kedves színfoltot adnak. 

Levendula

Töltsd meg illattal az egész kertet, ültess angol levendulát a kertbe. Júniusban (vagy melegebb éghajlaton hamarabb) kezd virágozni, és egész nyáron megörvendeztet minket. Lenyűgöző a lila színe, és a virágait egész nyáron felhasználhatjuk mindenféle finom italok készítéséhez. Bár ezesetben mindenképp győződj meg róla, hogy konyhai levendulát (Lavandula angustifolia) használsz, és kerüld a növényvédő szerek használatát. 

Cickafark

Élénksárga, rózsaszín, piros vagy fehér virágaival a cickafark tökéletes növény, amely minden beporzót a kertedbe hoz. A méhek és a pillangók imádják, és színpompát kölcsönöz a kertednek. A virágfürtök akár egy méter magasra is megnőnek.

forrás: https://www.lovetoknow.com/home/garden/june-flowers

Tudod már, mit csinálsz a gyerekekkel a nyári szünetben? Ebben a cikkben adunk tippeket: https://motiwoman.hu/nyari-szunet-bakancslista/