12 dolog, amit nem tudtál Keanu Reevesről

Keanu Reeves tehetségével és emberségével hívta fel magára a világ figyelmét
forrás: wallpapercave.com

Keanu Reeves hosszú és mozgalmas karriert tudhat maga mögött, lenyűgöző filmszerepei mellett jócselekedeteivel is a címlapokra került.

Amikor először híres lett, majdnem megváltoztatta ikonikus Keanu nevét

      Korábban már elmondta, hogy a neve hawaii eredetű, azt jelenti, hogy „hűvös szellő a hegyek felett”. Bár ez eléggé filmsztárhoz illőnek tűnik, Reeves egy 2017-es, Jimmy Fallonnak adott interjúban elárulta, hogy amikor először költözött Hollywoodba, az ügynökei azt akarták, hogy változtassa meg. Mi volt az új név, amit kitalált? Chuck Spadina. Az ügynökei nem voltak elragadtatva, így ezután a Templeton Page Taylor nevet javasolta. Végül inkább beleegyeztek, hogy megtarthassa saját, azóta ikonikussá vált nevét.

      A ‘80-as években szerepelt a Coca Cola reklámjában

        Egy 2018-as interjú során a „The Late Late Show with James Corden” című műsorban Reeves beszélt az 1983-as Coca Cola reklámról, amiben egy kerékpárost alakított, akit az apja edzett. Elmondta, hogy a szerep kedvéért leborotválta a lábát, illetve, hogy a reklám forgatása három napig tartott. 

        Ali Wong szerint kézenfekvő választás volt a Mindig csak talán szerepére

          2019 júniusában Ali Wong azt mondta a People-nek, hogy Reeves tökéletes választás volt filmbéli szerelmének szerepére a Mindig csak talán című Netflix-romkomban. A férfi itt ugyanis saját maga egy kitalált és túlzó változatát alakítja. „Nagyon fontos volt számomra, hogy [Sasha] minden szerelmi érdekeltsége ázsiai-amerikai legyen” – mondta Wong. „Egy szexi ázsiai-amerikai férfit akartunk találni, aki Marcus legrosszabb rémálma lenne, ha úgy döntene, hogy bevallja az érzéseit. Mindenben, amit csinálok, nagyon fontos, hogy megmutassam az ilyen származású férfiak iránti vonzalmamat és vágyaimat. Az egyetlen ember az egész univerzumban, aki megfelel ezeknek a paramétereknek, az Keanu Reeves” – tette hozzá a The Hollywood Reporternek nyilatkozva. (Reeves kínai-hawaii és angol felmenőkkel rendelkezik, bár a libanoni Bejrútban született.)

          A motorozás szerelmese

            Bár a ‘90-es évek közepén egy száguldó buszról szóló filmben játszott, a való életben inkább a motorok megszállotja. Az Esquire-nek adott 2017-es interjúja szerint Reevesnek tekintélyes gyűjteménye és saját motoros cége van, valamint számos sebhelye is (nem beszélve a hiányzó lépéről), amelyek a motorozás során szerzett sérülésekből származnak.

            Keanu Reeves a Freaked című filmben egy kutyafiú szerepében akasztotta ki a nézőit

              Az 1993-as filmet Tom Stern és Alex Winter közösen rendezte. Ebben Keanu egy „csodabogárként” jelenik meg, aki félig ember, félig kutya, és teljesen bizarr.

              12 tény Keanu Reeves életéről
              forrás: wallpapercave.com

              A Féktelenül 2-t Shakespeare miatt passzolta

                A színész azt mondta, hogy ez évekig befolyásolta a szerepei megszerzésének képességét, a döntés miatt ugyanis több, mint egy évtizedre „filmbörtönbe” került. Ez idő alatt hihetetlenül nehezen tudott csak filmes munkákat kapni.

                Nem hisz abban, hogy William Shakespeare írta saját műveit

                  Reeves a BuzzFeednek adott interjúja során elmondta, hogy mindig is kíváncsi volt arra, valójában ki írta Shakespeare darabjait, mivel nem hiszi, hogy a drámaíró maga volt az. Hozzátette, hogy ő az Oxford-féle elméletet vallja, mely szerint valójában Edward de Vere, Oxford 17. grófja írta a világhírű művésznek tulajdonított verseket és darabokat.

                  Miután 2019-ben meghiúsultak az utazási tervei, Reeves felszállt egy buszra, és zenélt a többieknek

                    Amikor 2019 márciusában a kaliforniai Los Angelesbe tartó járata kényszerleszállást hajtott végre Bakersfieldben, Keanu felszállt egy kisbuszra utastársaival, és, hogy szórakoztassa őket, útközben zenét játszott, és pózolt a fotókhoz.

                    Ha bármelyik szuperhőst eljátszhatná, Rozsomákot választaná

                      A téma az évek során többször is felmerült, de egy 2019-es BuzzFeed-interjú alapján úgy tűnik, a Marvel Rozsomákja az a karakter, ami igazán elnyerte a tetszését.  

                      Elmondása szerint Alice Cooper volt a bébiszittere

                        Reeves édesanyja, gyerekkorában jelmeztervező volt Torontóban, így néha híres emberekkel dolgozott együtt. Állítólag az egyikük a rockzenész, Alice Cooper volt. Egy 2017-es Jimmy Fallonnak adott interjú során Keanu elmondta, nem emlékszik pontosan, hogy ez megtörtént volna, de azt mesélték neki, hogy Cooper vigyázott is rá. 

                        Egy olyan zenekarban játszott, amely egyszer David Bowie előtt játszott

                          A Mátrix előtt, de már a Bill és Ted után Reeves a Dogstar nevű zenekar basszusgitárosa és háttérénekese volt. Az 1990-es években és a 2000-es évek elején kiadtak két albumot is, valamint turnéztak az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Új-Zélandon, Európában, illetve Japánban. Olyan előadók előtt is nyitottak, mint Bon Jovi valamint David Bowie. Egy 2015-ös Vice-interjúból kiderült, Bowie személyesen kérte, hogy a Dogstar legyen az előzenekara Los Angelesben, a Hollywood Palladiumban. 

                          forrás: https://www.businessinsider.com/keanu-reeves-cool-things-you-didnt-know-2019-6#after-his-travel-plans-got-disrupted-in-2019-reeves-boarded-a-bus-with-his-fellow-travelers-and-played-music-for-them-8

                          Ha további inspirációra lenne szükséged: