7 hatékony módszer arra, hogyan invesztálj magadba

Ha biztosra akarsz fogadni: invesztálj magadba

Amikor a jövőd megteremtéséről van szó, fontos, hogy magadba is invesztálj. Önzőnek vagy abszurdnak hangozhat, de enélkül nincs fejlődés.

Olyan könnyű belemerülni az élet mindennapi rutinjába, hogy gyakran elfelejtünk időt szánni arra, hogy önmagunkat fejlesszük. Ebben a bejegyzésben megtalálhatod a legjobb módszereket arra, hogy ezen változtass.

Invesztálj a szenvedélyeidbe

    Az egyik legjobb módja annak, hogy befektess magadba, ha időt szánsz a szenvedélyed megismerésére. Találd meg, mi az, majd dolgozz naponta ezen a célkitűzéseden. A legjobb dolog, amit magadért tehetsz, hogy felkutatod, mi okoz neked örömet, majd mindent elkövetsz, hogy ezt a lehető legnagyobb hatékonysággal űzhesd.

    Hallgass motivációs podcastokat 

      Fontos, hogy olyan dolgokat nézz és hallgass, amelyek inspirálnak, és pozitívummal töltik fel az elmédet. Érdemes bölcsen gazdálkodni azzal a kevés a szabadidővel, ami jut. Eltöltheted például videojátékokkal, vagy nézhetsz egy valóságshow-t is… VAGY hallgathatsz motivációs podcastokat, amelyek arra inspirálnak, hogy cselekedj és haladj az életben. Még ha a takarítással vagy is közben elfoglalva, akkor is töltődhetsz közben az inspiráló és motiváló műsorokból.

      Szánj időt az egyedüllétre és gyakorold az öngondoskodást

        Egy másik nagyszerű módja annak, hogy befektess magadba, ha időt szánsz az egyedüllétre és az öngondoskodás gyakorlására. Ha nem szánsz időt arra, hogy magadra koncentrálj, és olyan dolgokat csinálj, amiket szeretsz, akkor elveszíted a motivációt és lassan lemerülnek az energia készleteid. Értjük, hogy minden területen teljesíteni akarsz, de ez csak akkor lehetséges, ha te magad is fel vagy töltődve és van miből adnod a munkád a családod és a barátaid számára.

        Invesztálj a saját sikeredbe 7 hatékony módszerrel

        Fektess be magadba azzal, hogy nem nyugszol bele

          Olyan könnyű olyan helyzetet teremteni, ahol jól érzed magad. Lehet, hogy nincs meg álmaid állása, de az a munka, amid van, éppen elég ahhoz, hogy boldogulj. Ám az efféle megalkuvások hosszútávon felemészthetnek téged, és sokszor észre sem veszed, hiszen a helyzet épp elég kényelmes ahhoz, hogy ne legyen muszáj változtatni rajta. De, ha érzed, hogy ennél többre vágysz, ne nyugodj bele az “elég jó”-ba, változtass és érd el a benned rejlő potenciál csúcsát.

          Olvass és írj naponta

            Érdemes időt szakítani arra, hogy naponta olvass és naplót írj. Az olvasás táplálja az elmét és a lelket, a naplóírás pedig segít kapcsolatban maradni önmagaddal. A rengeteg napi tennivaló mellett sokadrangúnak tűnhetnek ezek a tevékenységek, de hosszútávon rengeteget adhatnak a személyes fejlődésünkhöz, ha kitartóan ragaszkodunk hozzájuk. 

            Magadba invesztálni nem önzőség, hanem szükséglet

            Tűzz ki célokat

              Egy remek ötlet arra, hogy befektess magadba, ha célokat tűzöl ki. Persze kitűzni nagyon egyszerű, de tartani magad hozzá piszok nehéz tud lenni. Válassz célokat az életed minden területén, és minden nap dolgozz egy kicsit rajtuk. Ha egy feladat, amin dolgozol, nem segít közelebb kerülni ezekhez a céljaidhoz, akkor az a tennivaló csak lefoglal, eltereli a figyelmed, és nem produktív.

              Fektess be az egészségedbe

                Nagyon fontos, hogy invesztálj az egészségedbe is. Legyen szó akár a napi testmozgásról, arról, hogy tápláló ételekkel töltöd meg a tested, vagy arról, hogy pozitív gondolatokkal töltöd fel az elméd. Szánj időt arra, hogy befektess az egészségébe, és rendszeresen járj orvoshoz. Az is fontos, hogy elegendő alváshoz juss. Nem is gondolnád, mennyit javíthat a teljes összképen, ha az egészséged alapjaiban rendben van, ezáltal testileg és szellemileg is készen állsz a kihívásokra.

                forrás: https://www.ellduclos.blog/best-ways-to-invest-in-yourself/

                Tanuljunk a témában legjobbtól: